Rolls Royce Phantom '07 7.400km

Te koop: Rolls Royce Phantom '07 7.400km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Rolls Royce Phantom '07 7.400km

Deze auto doorsturen

Betreft Rolls Royce Phantom '07 7.400km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 7.414   Vermogen 460 pk
Bouwjaar 2007   Cilinderinhoud 6749 cc
Kleur exterieur Black Diamond/Silver   Motor configuratie V12 met injectie
Kleur interieur Creme/zwart   Motor nummer Matching
Bekleding Volledig in leer   Velgen 21 inch Rolls Royce lichtmetaal
0 - 100 km/u 5,9 sec   Banden Good Year
Topsnelheid 240 km/u   Productieaantallen 6890
Chassisnummer SCA1S68007UX01086   Overig Volledig origineel, historie compleet.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Nog immer s'werelds meest prestigieuze automerk, Rolls Royce. Na een complexe strijd met de Volkswagen groep sinds 1998 in handen van het net iets minder prestigieuze BMW. Hoewel die combinatie destijds flink wat stof deed opwaaien in de autoindustrie blijkt het anno nu een zeer gelukkig huwelijk. Engelse tradities en sfeer verweven met Duitse perfectie, het werkt. De monumentale Phantom mag dan onder regie van het lager op de prestigeladder staande BMW ontwikkeld zijn, technisch bracht het Rolls Royce naar een niveau waar het zelfstandig nooit was gekomen. Vier jaar lang werkte de ingenieurs uit Beieren samen met de bewonderenswaardige collega's uit het Engelse Crew aan een splinternieuwe fabriek én een nieuwe auto die ook echt geheel nieuw was. Geen voortborduursel uit het technisch minder hoogstaande verleden. BMW zou haar naam alleen verbinden aan het allerbeste. En zo geschiedde. Er werd een aluminium 'spaceframe' ontwikkeld wat borg stond voor optimale carrosserie-stijfheid ondanks de lengte van 5,84mtr. Hierop werden aluminium en composiet plaatwerkdelen gemonteerd. Hierdoor werd de grootste Rolls ooit zeker niet de zwaarste. De basis van de 460pk sterke V12 motor was een BMW product met een ijzersterke reputatie, ditmaal vergroot tot maar liefst 6,7ltr inhoud. Juist bij een laag toerental levert deze motor dankzij op het type auto gerichte aanpassingen het maximale koppel. Een versnellingsbak van het Duitse ZF, luchtvering, automatische niveauregeling en computergestuurde schokdempers zorgen verder voor een optimale combinatie van comfort en prestaties. Hoe 'Duits' dit ook allemaal moge zijn, optisch is de Phantom een toonbeeld van Engelse aristocratie. Design, materiaalkeuze en bediening zijn van een niveau waar de vermogende Nederlander destijds graag €525.000,- voor neerlegde. Zie de zgn. 'Coach' deuren, met geïntegreerde paraplu, de zee van ruimte en tafeltjes achterin, het massief houten dashboard met een ventilatiebediening zoals Rolls Royce deze traditioneel voert en de oneindig lange lijst van extra's die het leven van de welgestelden verder moesten veraangenamen. Dat Rolls Royce hierin slaagde bewijst de 14 jaar lange en zeer succesvolle productie van de Phantom VII. Een sterk ontwerp wordt nauwelijks ingehaald door het tijdsbeeld. In uw Phantom laat u zich graag inhalen, u weet wel beter.

Uitrusting

Alles waar de happy-few op rekende in 2007 biedt deze Phantom. Inclusief het automatisch verzinken van de Spirit of Ecstasy in de indrukwekkende grille nadat de auto is afgesloten.

Exterieur

Tegen een meerprijs van enkele tienduizenden euro's leverde Rolls Royce de Phantom af in een zgn. two-tone kleurstelling. Na het stapsgewijs aanbrengen van de beide laklagen werd over de kleurlak blanke lak gespoten, zo voelt men geen overgang tussen beide kleuren en is vanzelfsprekend de originaliteit van deze kleurstelling gewaarborgd. De carrosserie van deze Phantom is compleet origineel en in absolute nieuwstaat zonder ook maar één spoor van gebruik.

Interieur

Ook binnen in deze Phantom ziet men de bijzonder lage kilometerstand terug. Geen waarneembare gebruikssporen, alles mooi schoon, fris en onaangeraakt. Ieder knopje en schakelaar als nieuw en alles correct werkend. Ruikt als nieuw.

Interieur Rolls Royce Phantom '07 7.400km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Zie de foto's, werkelijk alles in de motor- en kofferruimte ademt de sfeer van een zo goed als nieuwe prestige limousine. Voorzien van uitstekende 21 inch Good Year banden.

Motor Rolls Royce Phantom '07 7.400km

Service geschiedenis

Nieuw geleverd op 30 augustus 2007 in Monaco. Nu afkomstig van de tweede eigenaar, bij ons bekend. Deze miljardair liet zich rijden door zijn chauffeur, meneer beschikt over meerdere auto's van het merk. De chauffeur was tevens verantwoordelijk voor het onderhoud aan de auto. Dit werd uitgevoerd door Rolls Royce in Cap-d'Ail bij Monaco. Onderhoudsbeurten netjes afgestempeld in het boekje, facturen aanwezig. Bij de auto zijn aanwezig de beide paraplu's, complete sleutelset, originele druppellader, orig. handboek en papieren met voormalige eigenaar gegevens. Prijs is excl. € 3.900,- BPM wanneer u de auto op Nederlands kenteken wenst.