Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '91 82.000km

Te koop: Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '91 82.000km

Ik ben geïnteresseerd in deze auto

Betreft Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '91 82.000km

Deze auto doorsturen

Betreft Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '91 82.000km
Velden gemarkeerd met een '*' zijn verplicht

Specificaties

Kilometerstand 82.104   Vermogen 150 pk
Bouwjaar 1991   Cilinderinhoud 1998 cc
Kleur exterieur Wit   Motor configuratie 4 cylinder lijn met inj. en turbo
Kleur interieur Antraciet   Motor nummer Matching
Bekleding Leer   Velgen 14 inch Saab lichtmetaal
0 - 100 km/u 6,6 sec   Banden Yokohama
Topsnelheid 205 km/u   Productieaantallen 76000
Chassisnummer YS3AD75S0M7020895   Overig Zeer origineel en mooi.
Export/import service

Model historie en beschrijving

Midden jaren tachtig bedacht de Amerikaanse importeur van Saab dat het wel erg aantrekkelijk zou zijn wanneer men in met name de zonnige staten van de USA een cabriolet versie van de aldaar succesvolle 900 kon aanbieden. In Zweden had men dat niet echt tot prioriteit bestempeld. Begrijpelijk.
En zo geschiede. Er werden gesloten 900 versie's naar Valmet (bekende producent in de industrie die bijv. voor Porsche de Boxster bouwde) in Finland verscheept alwaar men er een cabriolet van maakte. Uiteraard voorzien van de noodzakelijke verstevigingen en andere deuren om de forse dorpels te omsluiten. Dit productieproces maakte dat het kostbaar om een 900 cabriolet te bouwen. Mede als gevolg hiervan en de hoge belastingen was de catalogusprijs van een 900 cabriolet in Nederland destijds al rond de fl.100.000,- Bijna tweemaal de prijs van een gesloten 900. Daar kon je in die tijd ook een appartement van kopen dus de auto is in Nederland een zeldzame verschijning geweest. Het model is door de jaren heen steeds meer waardering gaan oogsten, en omdat er weinig alternatieven zijn tegenwoordig een gezochte auto. Immers welke cabriolet biedt naast het plezier ervan ook zoveel praktische ruimte en veiligheid? Inmiddels zijn ze altijd 25 jaar oud dus wordt het steeds lastiger een mooi en weinig gebruikt exemplaar te vinden. Het is meestal te kostbaar om ze echt goed te restaureren dus zoek ik naar mooie en goed verzorgde exemplaren. Waarvan hier een voorbeeld.

Uitrusting

Dit exemplaar is o.a. voorzien van airconditioning, centrale deurvergrendeling, vier electrische ramen, electrisch te bedienen cabriodak, met antraciet leer beklede stoelen, originele Saab lichtmetalen velgen, een moderne radio/cd speler met afneembaar front ( die ook vervangen kan worden voor iets fraaiers) en electrisch verstelbare spiegels.

Exterieur

De carrosserie van deze 900 is geheel vrij van roest en beschadigingen. De auto heeft nooit aanrijdingsschade gehad dus er zijn ook geen delen vervangen. De bumpers zijn mooi strak.
De lak heeft nog een mooie diepe glans, de auto is duidelijk zichtbaar garagegestald geweest.
Er is totaal geen steenslag op de motorkap te vinden. Ook is de carrosserie vrij van deukjes of andere gebruikssporen. Het cabriodak is nog origineel en lijkt wel nieuw. Dit geeft aan hoe beperkt deze 900 is gebruikt en zegt veel over de originaliteit. Het uiterlijk van de auto laat zich omschrijven als boven gemiddeld mooi.

Interieur

Het interieur maakt een zeer verzorgde indruk en heeft zeker gezien de leeftijd geen vermeldenswaardige gebruikssporen. Foutloos en origineel leer op de fijne en ruime stoelen van Saab. Het stuur heeft geen slijtsporen. Deurpanelen nog met het originele stof. Alle dashboard functies werken goed en er is een goed klinkende radio/cd speler aangebracht met een afneembaar front. Niet onbelangrijk in een cabrio. De vloerbedekking is nog zeer mooi. Bij aflevering leggen wij een nieuwe mattenset in de auto.

Interieur Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '91 82.000km

Motorruimte, kofferruimte, velgen & banden

Bijzonder mooi, zeker voor de liefhebber, is de conditie van de motorruimte. De witte lak is nog overal zichtbaar, geen oliesporen of roest. De versnellingsbak is zichtbaar droog. Het is duidelijk dat deze auto ook goed is onderhouden. Nieuwe bougiekabels en verdeelkap, nieuwe accu en keurige bekabeling.
De kofferbak is mooi schoon en droog, niet onbelangrijk bij een cabriolet, lekkage kan de kofferbak aangetast hebben. Het boordgereedschap is compleet samen met de thuiskomer aanwezig. Mooie onbeschadigde velgen. Op de niet lang terug vernieuwde banden is ruim voldoende profiel aanwezig voor enkele tienduizenden kilometers.

Motor Saab 900 Cabriolet Low Pressure Turbo '91 82.000km

Service geschiedenis

Afkomstig van de tweede eigenaar die de auto meer dan 15 jaar in bezit had. Met moeite verkocht zijn personeel de auto wegens overlijden van hun sympathieke werkgever aan mij. Aanwezig zijn de originele instructie- en onderhoudsboekjes. Ook de reservesleutel is present. Bij aflevering krijgt de auto een nieuwe APK, onderhoudsbeurt en garantie op motor en versnellingsbak mee. Onze monteurs hebben na meer dan 700 verkochte Saab 900 exemplaren ruim voldoende kennis om de auto correct en direct geschikt voor veel rijplezier af te leveren.